RAWI planerar 200 nya hyresrätter på Malmudden i Luleå

Fastighets AB RAWI har 2018-10-17 köpt bolaget Udden i Luleå som har en byggrätt på Malmudden i Luleå av Concentus Holding AB och Tjidtjak AB.

RAWI planerar genom Udden att uppföra minst 200 hyresrätter i 2-3 etapper på det mycket attraktiva vatten- och centrumnära läget på Malmudden.

Byggstart för etapp 1 planeras till  vintern 19/20.

 

Björn Wiksten, RAWI:

”Projektet passar med hur vi vill bygga hyresrätter – ett bekvämt boende

  • Lugnt vattennära läge i direkt anslutning till centrum
  • Arkitektonisk kvalité med spännande byggnads- och kvartersform
  • Möjlighet till att skapa lägenheter med effektiva och attraktiva, ljusa planlösningar

 

Vi finns idag i Piteå och Kalix och har letat efter möjligheter att också etablera oss i Luleå. Vi tror på Luleå och dess tillväxt som en motor för hela Norrbottenskusten och Fyrkanten.”

 

Bernt Tingvall, Tjidtjak, säljare av 50% av Udden:

”Av de intressenter vilka var villiga att överta bolaget, har vi valt RAWI därför att de är en kompetent bolag som jag har samverkat med sedan 1974 och framförallt är de ett Norrbottniskt fastighetsbolag med finansiering via Norrbottniska värden. RAWI med säte i Piteå med verksamhet även i Kalix är välkommen till Luleå och vi önskar dem lycka till med projekt Malmudden”

 

RAWI är Piteås största privata fastighetsägare och förvaltar idag ca 1200 lägenheter och 200 kontors- och affärslokaler i centrala Piteå samt drygt 200 lägenheter och 20 lokaler i centrala Kalix. RAWI är en familjeägd långsiktig fastighetsägare som kontinuerligt förädlar sitt befintliga bestånd och nyproducerar bekvämt boende.

För att anmäla ditt intresse till lägenheterna på Malmudden så gör du en bostadsansökan på vår hemsida under "Piteå" och anger i kommentarsfältet att du är intresserad av de nya lägenheterna i Luleå.