Får jag förvara något i trapphuset?

Nej. Föremål som cyklar, barnvagnar eller rollatorer får inte förvaras i trapphuset. Detta eftersom risken för anlagd brand ökar och det kan även försvåra utrymning vid eventuell brand.

Har du några frågor kan du kontakta Rawi kundtjänst.

Får jag grilla på min balkong?

Att grilla på balkongen innebär en stor brandrisk och det är därför inte tillåtet att grilla där, inte heller med elgrill. Vi hänvisar våra hyresgäster till de allmänna ytorna som hör till våra fastigheter där det är tillåtet att grilla.  

Är det tillåtet att ha husdjur i lägenheten?

Det är tillåtet att ha husdjur i RAWIs fastigheter. Tänk på att det är du som är ansvarig för att dina djur inte stör de övriga boende i huset. Du kan bli ersättningsskyldig för eventuella skador som ditt husdjur orsakat i lägenheten och övriga delar av huset. 
Har du en utekatt så är det viktigt att komma ihåg att du är ansvarig för vad den gör även utanför lägenheten. Kattsand och smådjursströ hör hemma i de brännbara soporna och får absolut inte spolas ned i avloppet.

Får jag ha en studsmatta, badpool eller gungställning på innergården?

Tyvärr inte. Vi förstår att dessa saker uppskattas framförallt av våra yngre hyresgäster, men enligt lag så är Rawi som hyresvärd ansvarig för alla olyckor som sker på de gemensamma ytorna kring våra fastigheter. Vi har därför beslutat att hyresgäster inte får montera upp studsmattor, gungställningar eller pooler på gården för allas säkerhet. 

Får jag ha en stoppad sänggavel?

Stoppade sänggavlar får inte placeras direkt mot en yttervägg. Det kan leda till att det blir fukt och mögel bakom sänggaveln. Skulle det vara så att det inte går att placera sängen mot någon annan vägg, så måste man se till att det finns en luftspalt mellan gavel och vägg.

Vad får jag förvara på min parkeringsplats?

Oavsett om du har en parkeringsplats ute med motorvärmare eller ett garage, så måste bilen som förvaras där vara i körbart skick. 

  • Den får inte nyttjas som förvarings - eller lageryta. T.ex kartonger, utemöbler, stolar tec. 
  • Max en omgång däck får förvaras på parkeringsplatsen.
  • Brännbara vätskor och gaser får inte förvaras i garaget, t.ex. jeepdunkar och gasflaskor. 

För dig som har en parkeringsplats utomhus är det också bra att veta att du själv håller din plats snöfri, halkfri och städad. RAWI sköter snöröjningen av de gemensamma ytorna av parkeringen.