Hur säger jag upp min lägenhet?

En uppsägning ska ske skriftligen där följande ska framgå:

  • Fullständigt namn
  • Lägenhetsnummer och adress
  • Personnummer 
  • Signatur och dagens datum

 

Du har alltid tre månaders uppsägningstid från kommande månadsskifte. Har du kvar ditt hyreskontrakt så finns en ruta för uppsägning som du kan fylla i och antingen komma in med det på vårt kontor eller skicka det via post.

Hittar du inte ditt kontrakt kan du skriva ut och fylla i en uppsägningsblankett HÄR som du antingen kan komma in med det på vårt kontor eller skicka det via post. 

Säger du upp ditt bostadskontrakt blir din parkeringsplats automatiskt uppsagd till samma datum.

Vill du flytta ut tidigare så kan du ange det som ett önskemål, men vi kan inte garantera att kommande hyresgäst kan flytta in från det datumet. Under uppsägningstiden är du också skyldig att visa lägenheten för nästa tilltänkta hyresgäst.

  

Vilka regler gäller när jag flyttar ut?

Du ska vara utflyttad senast kl. 12 på den dagen efter att ditt hyresavtal har upphört att gälla. Infaller detta under lördag, söndag eller helgdag så sker utflyttningen första vardagen därefter. Nycklarna lämnas då in på Rawis kontor på Bryggargatan 14 och du överlämnar din lägenhet till nästa hyresgäst ordentligt städad och tömd. Glöm inte att boka besiktning i samband med din utflyttning.

Vill du veta mer kring vad som gäller vid utflyttning klicka HÄR